När man är sjuk är det viktigt att man äter mycket glass. Det vet alla. För glass är kallt och det funkar även som en indikator på hur illa ställt det är. När det tackas nej till glass är det dax att börja fundera på akuten.
Jag har köpt hem en burk med dyrt designerströssel för speciella tillfällen. Fyra fack har burken med olika sorters strössel. Ett fack med hjärtformat strössel, ett fack med rosa diamantströssel, ett fack med vanligt strössel men bara i färgerna rosa och lila och ett fack med rosa bollströssel.
Det strösslet erbjöd jag till glassen idag. Men nej, det dög inte. Ungen skulle ha vanligt Svensson-strössel.
Eftersom hon är sjuk och det är jättesynd om henne så fick hon dessutom lov att hälla strössel själv.
Det är klart att jag visste hur det skulle gå. Det gör ingenting. När man har 39 graders feber är det faktiskt okej att äta strössel med glass. Bara man äter något.
Frågan är bara när designerströsslet ska gå åt? Kan strössel mögla? Kan jag spara det några år eller ska jag kasta det nu med en gång?
Glass är bästa medicinen! Häromnatten ordinerade till och med en av våra läkare det till ett barn vi hade inne på barnakuten 😉