Idag har jag lagat mat. Förrätt i alla fall. Och jag hackade saker mer än lagade. Slutresultatet blev dock något som man äter, så då tycker jag att man kan säga att jag lagade mat.
Först mosade jag tre avokado och två hårdkokta ägg. Sedan satte jag i två msk majonäs, också hade jag ingen turkisk yoghurt så då tog jag en till msk majonäs. Jag hoppade över löken som var med i receptet fastän vi har lök hemma för jag orkade inte hacka. En tsk citronsaft, salt och peppar.
Receptet sa att man skulle lägga tillbaka röran i de urgröpta avokadoskalen och lägga räkor på. Jag tyckte att det lät så äckligt att plocka upp avokadoskalen ur soporna så jag la röran i skålar istället.
Mitt i alltihop när jag stod och höll på med mitt kulinariska mästerverk kom gullefjunet farande och bad maken lyfta upp henne så att hon fick se. Sedan sa hon med ett mycket glatt och förvånat tonfall i rösten “Åh, mamma lagar mat!! Ungefär som att det var något som hon aldrig sett förrut.
Då garvade maken och mamma så mycket att man skulle kunna tro att hon levererat årets roligaste skämt. Jag tyckte bara att det var medel-roligt.
Låter gott, jag sparar!
Gott var det, men du kan gärna brassa dit lite mer citronsaft än 1 tsk, jag tyckte att det var lite väl lite.
Ofärskämda unge! Vem har fostrat henne? 🙂
Just det där uppförandet är maken ansvarig för…
Om du inte räknar hacka mat till kategorin laga mat, vad är då “att laga mat”?
Koka och steka. Svåra moment som mycket lätt kan gå fel…
Men då kokar och steker du ju? För mig utgör alla delmomenten att laga mat.
Hacka måste väl vara rena rama motsatsen – rent tekniskt – till att “laga mat”? Då gör en ju VERKLIGEN sönder maten menar jag… 😉
Ska vi se det på det sättet så 😉
Cruisat runt lite i din blogg nu & måste berömma dig för den är mer än medel-rolig. Uppfriskande!
Tackar och bugar! Det är inte ofta jag får så fint beröm!