Förra veckan kokade jag blåbärssylt. I en vit gryta. Nu säger maken att jag har förstört grytan. Jag fattar faktiskt inte vad han menar.
Den blåa färgen sitter som berget i grytan. Det finns inte en chans i världen att färgen ska lossna bara för att man kokar lite vatten i grytan. Jag har provat.
Alltså kan man fortfarande använda grytan. Den är inte alls förstörd.
Koka lite rabarber i grytan så försvinner den blå färgen och makens klagomål, gammalt husmorstips!
Kan man köpa rabarber den här årstiden?
Finns i frysdisken om inte annat!
Själv tyckte jag att det blev en väldigt läcker färg, piffar till nåt som är så tråkigt som vitt. 🙂
Rabarberkräm är gott! Mindre gott – men lika effektivt – är att koka upp “förstörda” (dvs missfärgade eller totalt vidbrända) grytor med en tablett maskindiskmedel i, det brukar också funka!
Vi har ingen diskmaskin så jag får nog testa rabarber först.
Jif? Inte lika roligt som rabarber förstås och inte ätligt alls, men ändå.
Det skulle inte kännas rätt. Jag skurar toalettstolen med Jif!